Mød Anne Kathrine

Et studie, hvor man både kan nørde helt ned på molekylært niveau, være med til at skabe bedre fødevarer OG veksle mellem at være på universitetet og i erhvervslivet. Dét er drømmestudiet for Anne Kathrine Larsen, som har læst molekylær ernæring og fødevareteknologi på kandidatniveau og i dag arbejder som forsknings- og innovationsmedarbejder på Aalborg Universitetshospital. 

"Jeg syntes, studiet var spændende, fordi mad på molekylært niveau er min helt store interesse. Muligheden for at forske i mad og kvalitetssikre fødevarer er helt unik. Jeg fik mulighed for at være innovativ, og det kunne jeg virkeligt godt lide."

For at vi kan lave god mad med smag og næring helt i top, skal vi have de bedste fødevarer, som er sikre og bliver tilberedt på den mest optimale måde. For at vi kan bruge alle mulige forskellige råvarer fra naturen til at optimere alt lige fra medicin til ernæringsrigtig mad til syge, skal vi forstå råvarerne helt ned på celleniveau. Dét var Anne Kathrine Larsen blandt andet med til ved at studere en kandidat i molekylær ernæring og fødevareteknologi på Aarhus Universitet.

Du udvikler allerede nyt på studiet

Anne Kathrine drømmer om at forbedre fødevarerne i Danmark. Derfor var denne kandidat så rigtig for hende, for studiet er bygget op med ét års kurser på universitetet og så ét års specialeskrivning, hvor man kan fordybe sig i et emne og allerede dér forske i optimering af alt muligt inden for fødevareområdet.
”At være en del af at kvalitetssikre fødevarer og forske i, hvordan vi kan optimere dem og udvikle nye produkter i fremtiden, synes jeg er meget værdifuldt”, siger Anne Kathrine.

Hun har skrevet speciale på pharma-virksomheden Fertin Pharma, hvor hun blandt andet kiggede nærmere på sukkers kemiske egenskaber.
”Et helt år, hvor jeg arbejdede med og forskede i et emne, som jeg syntes var spændende. Samarbejdet med Fertin Pharma i Vejle var udfordrende. Hver dag var spændende, og jeg lærte så meget nyt. Det synes jeg var rigtig fedt”, siger hun.

Fælles interesser forener

På Anne Kathrines studie gik hun sammen med både studerende, undervisere og forskere, som alle syntes, det at forske i fødevarer var lige sagen.
”Studiet er ikke bare laboratorier og tunge bøger. Det sociale vægter også tungt. Jeg holder meget af det fællesskab, jeg oplevede sammen med mine medstuderende på Aarhus Universitet og hos mit specialefirma”, siger Anne Kathrine.

Fakta om Anne Kathrine Larsen

• Er 26 år gammel.

• Bor i Aalborg.

• Arbejder som forsknings- og innovationsmedarbejder på Aalborg Universitetshospital. 

• Har skrevet speciale hos Fertin Pharma i Vejle.

• Har læst en kandidat i molekylær ernæring og fødevareteknologi på AU.

• Har en bachelor i bioteknologi fra AAU.

• Er desuden divisionschef for Det Danske Spejderkorps i Aalborg

 

Anne Kathrine drømmer om:

• At udvikle og forbedre fødevarer til Danmark.

• Tage en ph.d. i molekylær ernæring og fødevareteknologi