Mød Melad

Lige siden Melad Yaldiko var lille, har han interesseret sig for mad. Nu arbejder han som slagter, for det er kødet, der, ifølge Melad, kræver mest finesse og evner – og så synes han, at kødet er det bedste ved et måltid, i modsætning til grøntsagerne. Det er stort. Det er udfordrende. Det kræver sans for detaljen, for mennesker og for mad af høj kvalitet. Der skal være styr på anatomi, biologi og kemi. Det er slagterfaget, som slagterelev Melad Yaldiko elsker at være en del af.

"Det bedste ved min læreplads er helt klart mine kollegaer, de kunder, jeg har, og det udvalg af kød, jeg får lov til at lege med."

Jagten på den bedste kvalitet

Det er især mulighederne for at løfte kvaliteten i det kød, vi spiser, som har fanget Melad ved slagterfaget. ”Siden jeg var lille, har jeg interesseret mig for mad. Ikke bare mad som et led i vores eksistens, men mad som noget kvalitetsrelateret”, siger han og tilføjer begejstret: ”Det er et superfedt fag. Jeg holder meget af udfordringerne, mulighederne for konstant udvikling og at hjælpe andre mennesker på vej til gode madoplevelser. Derfor uddanner jeg mig til slagter”.

Fra gode bøffer til boksning

At lave eminente bøffer er som at knipse med fingrene for Melad. Han elsker selve at lave mad, men især tilberedningen af kødet. Det er også en vigtig del af hverdagen for ham som slagterelev:
”Jeg giver ofte gode tips og tricks til tilberedningen i Føtex, så jeg sikrer, at kunderne får det helt rigtige med hjem fra min slagterboks.”
Det er altså let for Melad at give gode råd med på vejen. Til gengæld er det ret tungt, når han eksempelvis skal skære en halv gris op:
”Når du arbejder med store stykker kød, bruger du meget af kroppen, så en god fysik er helt klart en fordel som slagter.” Blandt andet derfor fylder træning også en del i Melads hverdag:
”Jeg træner thai-boksning flere gange om ugen,” fortæller han.
”Det er godt for ’slagter-formen’, men boksning er også mit frirum, hvor jeg kan få pulsen op og samtidig hygge mig med vennerne.”

Fakta om Melad Yaldiko

• Er 22 år gammel.

• Er i gang med at uddanne sig til slagter på Aarhus Tech.

• Er slagterelev hos Føtex Food Skæring.

• Dyrker thai boxing i sin fritid, både fordi det er sjovt, men også fordi ”det hjælper på slagterformen. Så kan jeg nemmere løfte en halv gris på arbejdet”, siger Melad grinende.

 

Melad drømmer om:

• At åbne sin egen butik med fokus på høj kvalitet af kød og mad.

• At udleve sin indre iværksætterdrøm.

• At blive slagtermester i Dansk Supermarked.

• At læse til dyrlæge og bruge sin forståelse for dyrs anatomi på en anden måde end som slagter.