Mød Emil

Emil har været opslugt af landbrugsmaskiner, allerede inden han selv kunne kravle ud af klapvognen. Når han gik tur med sine forældre langs landevejene, slog han lystigt hænderne sammen og grinede højtlydt, når maskinerne tromlede forbi i kornmarkerne. En glæde, der hurtigt blev erstattet med gråd, når maskinerne forsvandt ud i horisonten igen. Interessen er langt fra aftaget med årene, fortæller Emil. ”I dag kan jeg fortsat fascineres af store og kraftfulde maskiner, men min interesse har bredt sig til mange af landbrugets aspekter, for jeg brænder virkelig for det her erhverv", fortæller han.

"Min drivkraft inden for landbrug er helt klart det med, at man skal være den bedste – jo mere energi, du lægger i afgrøderne, jo mere høster du."

Landbruget vakte allerede som helt lille Emils interesse, og han var ikke i tvivl om, at maskiner, planter og dyr skulle præge hans hverdag. Det er et fagområde, der kræver masser af energi og gå-på-mod, så motivationen er vigtig for en fremtid i landbruget, mener Emil.

Stolt af sit erhverv

Emil har tidligere gået alene med sin interesse for landbruget, men på uddannelsen fik han endelig nogle at dele sin passion med, og det har gjort ham gladere og mere stolt af sit erhverv. Ifølge Emil er der nemlig god grund til at være stolt af erhvervet som landmand.

“Man får lov til at være en del af verdens bedste fødevareproducenter. Det kræver hårdt arbejde, masser af energi og evnen til at tage ansvar og træffe mange store beslutninger hver dag”, fortæller Emil. Men selvom arbejdet kan være krævende, er Emil ikke et sekund i tvivl om, at landbruget er hans levevej.

“Når motoren slukkes og jeg i et stille øjeblik står og kigger ud over markerne, så mærker jeg glæden indeni – ligesom dengang ved landevejen i min klapvogn”.

Fakta om Emil Koch Pedersen

• Er uddannet landmand fra Sjællands Landbrugsskole. 

• Er lige nu elev på Gerlev Idrætshøjskole. Til sommer går han i gang med erhvervsakademiuddannelsen jordbrugsteknolog.  

Emil drømmer om:

• At have en gård – om det så er til egen forsyning eller et større landbrug.

• At læse videre og blive landbrugskonsulent, så han kan rådgive og hjælpe landmænd, der har brug for specialiseret viden eller faglig sparing.