Mød Maria

Marias interesse for mad og fødevarer bunder i en bestemt ting - nemlig kreativitet. Det var idéen om lave noget kreativt, der i første omgang fik hende til at vælge uddannelsen til bager, og som nu har ført til, at hun er ved at uddanne sig til fødevareteknolog.

”Jeg drømte egentlig om at blive konditor, men jeg fandt hurtigt ud af, at man som bager også får lov til at udfolde sig og eksperimentere med både brød og kager,” siger hun.

"Standarden for fødevarer i Danmark er høj, men det er vigtigt, at der arbejdes for at bevare den, så den bliver ved med at være det i fremtiden."

I dag læser Maria til fødevareteknolog. For hende har det været en naturlig udvikling efter flere år med fingrene helt nede i dejen.

”Jeg har en faglighed med fra bagerfaget, der gør, at jeg ved, hvad der sker i ude i virkeligheden. Det er et fantastisk udgangspunkt, når man, som jeg, gerne vil skabe bedre fødevarer,” siger hun.

Uddannelsen til bager har givet hende et fundament af erfaring, som hun kan bygge sin uddannelse til fødevareteknolog videre på.

Tænk ud af fryseboksen

Det kreativite element der i sin tid bragte Maria ind i fødevarebranchen, er samtidigt et af nøgleordene i hendes uddannelse til fødevareteknolog. Her bliver de studerende udfordret, når de skal tænke i produktudvikling og arbejde med nye idéer.

”Argumentet om, at det gør vi på den måde, fordi det har vi altid gjort, den går ikke hos mig.  Det er nødvendigt at skabe nye fødevarer, der kan sparke til forbrugernes gamle vaner, så vi kan følge med i en verden, der hele tiden ændrer sig.” 

På uddannelsen til fødevareteknolog lærer de studerende både, hvordan man udvikler produkter i den bedste kvalitet og med den mest optimale udnyttelse af ressourcer. For at det skal lykkedes, er man nødt til at tænke ud af boksen.

”I fødevarebranchen er det vigtigt at kunne tænke anderledes, for verden ænder sig hele tiden,” siger Maria bestemt. For hende er det netop det, det handler om på uddannelsen til fødevareteknolog.

”Vi undersøger, hvad der sker, når man tilsætter noget bestemt til en fødevare, og hvorfor det lige netop er det, man vælger at gøre. Man skal turde få nye idéer,” tilføjer hun.

God kvalitet – også i fremtiden

Maria har flere forskellige drømme om, hvad hun vil bruge sin uddannelse til. Én af dem er et arbejde, hvor hun kan være med til at udvikle og sikre kvaliteten af madvarer.

 

”Standarden for fødevarer i Danmark er høj, men det er vigtigt, at der arbejdes for at bevare den. Jeg har to børn, og det har fået mig til at tænke fremad i forhold til, hvordan vi får endnu bedre råvarer i fremtiden,” siger hun.

 

Hun kan også se sig selv i et job, hvor hun kan få lov til at udvikle nye produkter indenfor fødevarer:

 

”Det er sjovt at sætte nye ting sammen og se, hvordan man kan presse grænserne for madens smag. Samtidigt er det spændende at undersøge, hvor meget man kan rykke til forbrugernes vaner og få dem til at spise noget, de ikke plejer.”  

Lad os fodre dig med nyt!

Vil du holdes opdateret om uddannelser og karriere i fødevarebranchen? Og nyt om Food Careers?

Giv os din kontaktinfo, så sørger vi for resten.

Tilmeld dig her