Diplomingeniør i fødevareanalyse

Verden har brug for sunde fødevarer

Danmark er en stor eksportør af fødevarer. Og det forpligter! Med denne uddannelse bliver du en del af et globalt arbejdsmarked, hvor din vigtigste opgave er at kvalitetssikre fremtidens fødevarer.

Er du optaget af, hvad fødevarer betyder for vores sundhed? Har du lyst til at have indflydelse på samfundet? Har du lyst til at forbedre vores fødevarer, gøre mennesket mere modstandsdygtigt, øge livskvaliteten og forlænge vores levetid? Så er uddannelsen som diplomingeniør i fødevareanalyse måske noget for dig. Med denne uddannelse bliver du i stand til at kvalitetssikre fremtidens fødevarer. Mennesket kan ikke leve uden hverken mad eller vand, og mennesket kan ikke leve af mad, der gør dem syge og svage. Derfor er det vigtigt at vide, hvad man indtager, og sikre kvaliteten af dette. Danmark er en stor fødevareeksportør, hvilket forpligter os til at producere gode og sunde fødevarer, der ikke udgør nogen risiko for forbrugerne. Ikke alene Danmark eller erhvervslivet – men hele verden – har brug for kvalificeret arbejdskraft inden for fødevarekontrol, -sikkerhed og kvalitet.

Så uanset om du drømmer om at arbejde med at kontrollere og kvalitetssikre den mad, vi spiser, om dit hjerte banker for overholdelse af lovkrav i fødevareindustrien, eller om du har et brændende ønske om at være sygdomsdetektiv og lære om de sygdomsfremkaldende bakterier, som kan findes i vores mad, så er der brug for dig. Mulighederne er endnu flere – men med denne uddannelse er du sikret de kompetencer, det globale fødevaremarked efterspørger.

Bliv en del af det globale arbejdsmarked

På denne uddannelse skal du ikke være bange for at trække i den hvide kittel og indtage laboratoriet. For kun på den måde lærer du, hvordan du forbedrer, designer og gennemfører en fødevareanalyse og -kontrol. Derfor er uddannelsen også en konstant vekselvirkning mellem teori og praksis, holdundervisning og projektarbejde.
Du skal have mod på at lære om hygiejne, ernæring, fødevareproduktion og risikovurdering, og du må ikke løbe skrigende bort, når du hører ord som kemi, mikrobiologi eller statistik.
Drømmer du om at kunne rejse ud i verden, så har du med denne uddannelse mulighed for at tage dele af din uddannelse som praktik i udlandet, ligesom du på studiet lærer at formidle dine resultater på både dansk og engelsk, så du har de bedste forudsætninger for at træde ind på det globale arbejdsmarked efter endt uddannelse.

 

Forløb

Varighed: 3 år og 6 måneder.

Praktik: Mulighed for praktik.

Vigtig viden

Adgangskrav: Gymnasial eksamen + specifikke adgangskrav.

Økonomi: SU.

Vil du vide mere?

Er du blevet nysgerrig, så læs mere om uddannelsen her.

Lad os fodre dig med nyt!

Vil du holdes opdateret om uddannelser og karriere i fødevarebranchen? Og nyt om Food Careers?

Giv os din kontaktinfo, så sørger vi for resten.

 

 

Tilmeld dig her