Ernæringsassistent

Giv energi til dagen

Som ernæringsassistent kan du være med til at skabe rammerne for et godt måltid og et godt hverdagsliv for mennesker på eksempelvis skoler, plejehjem og sygehuse.

Er du ikke til at hive ud af køkkenet? Brænder du for at tilberede og anrette sund, velsmagende og varieret mad, der kan mætte mange munde? Eller er du nysgerrig efter at vide, hvad det er, vi indtager, og hvad det gør ved os? Måske drømmer du om at skabe velsmagende mad og fællesskab omkring måltidet for ældre, eller måske banker dit hjerte mere for at mindske madspild i køkkenet? Som ernæringsassistent er der et hav af muligheder for dit fremtidige arbejdsliv. Der er forskellige behov og krav til den mad, du laver, alt efter om du arbejder med ældre, børn, patienter eller noget helt fjerde. Valget er dit – men uanset hvilke munde du skal mætte, kræves faglig dygtighed og høj service.

Hvad end du drømmer om, så har du lyst til at opnå en grundlæggende viden om fødevarer, ernæring, kost og hygiejne. Du har mod på at kaste dig ud i udviklingen af nye produktionsmetoder, og desuden løber du ikke skrigende bort, når du hører ord som ’økonomi’, ’indkøb’ og ’rengøring’ – det er også en del af hverdagen i et storkøkken.

Smag og sans din læring

Uddannelsen som ernæringsassistent er for dig, der ønsker at omsætte teori til praksis. Du finder dig tilrette med et varieret studieforløb, hvor du både opnår teoretisk viden på skolen samt sanser og smager denne viden i praksis i praktikperioder. Du har mod på at planlægge og tilberede mad til mange og til at blive bekendt med storkøkkenets mange facetter, hvad enten udfordringen er at forlænge madens holdbarhed eller få køleskabene til at skinne.

 

Forløb

Varighed: 2 år - 3 år og 7 måneder.

Vigtig viden

Adgangskrav:  9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik.

Økonomi: SU og elevløn.

Vil du vide mere?

Er du blevet nysgerrig, så læs mere om uddannelsen her.

Lad os fodre dig med nyt!

Vil du holdes opdateret om uddannelser og karriere i fødevarebranchen? Og nyt om Food Careers?

Giv os din kontaktinfo, så sørger vi for resten.

 

 

Tilmeld dig her