Fødevarer og ernæring

Bliv klog på fremtidens fødevarer

Har du lyst til at arbejde med fødevareproduktion? Vil du udvikle fremtidens fødevarer? Vil du blive klog på sundhed og ernæring? Så er denne uddannelse måske noget for dig.

Når du går ind i et supermarked og lader øjnene glide henover grøntafdelingen, mejeriprodukterne, køddiskene, konservesdåserne og videre langs hylderne, så lader du samtidig øjnene glider henover alle de producenter og virksomheder, der står bag disse fødevarer, og som har brug for folk med en uddannelse inden for fødevarer og ernæring. Med denne uddannelse udvikler og arbejder du nemlig med håndgribelige produkter, som du kan genkende på hylderne i dit lokale supermarked. Og måske brænder du netop for at producere fødevarer, der skaber en oplevelse hos forbrugerne? Måske er du særlig optaget af, hvordan vi producerer fødevarer, der både er sikre og ernæringsrigtige, men som også smager godt, er unikke og lækre?

Denne uddannelse handler netop om, hvordan man producerer fødevarer, behandler råvarer bedst muligt og endeligt, hvad der egentlig sker med kroppen, når man spiser bestemte fødevarer. På uddannelsen undersøger du fødevarers egenskaber, du lærer forskellige metoder til at producere og konservere råvarer, ligesom du arbejder med konkrete fødevareproblematikker. Du kommer hele vejen rundt og lærer om alt fra økologi, mikroorganismer, ernæring, sundhed, fødevares kemiske sammensætning og egenskaber, til metoder til forædling af råvarer, kvalitetsstyring og råvarers struktur og egenskaber.

Fra molekyleniveau til produktionsproces

Hvis du brænder for mad og råvarer, og hvis du har lyst til at lære alt om dette lige fra molekyleniveau til produktionsproces i en fødevarevirksomhed, så er dette måske den rette uddannelse for dig. Uanset hvad, skal du have mod på arbejde med klassiske naturvidenskabelige discipliner, såsom matematik, fysik, kemi og biologi. Og du skal have lyst til at beskæftige dig med denne viden i et praksisnært perspektiv. I løbet af din bachelor kan du specialisere dig inden for kvalitet og teknologi eller sundhed og ernæring, ligesom du kan specialisere dig som fødevareingeniør. Og efter endt uddannelse kan du både arbejde med udvikling af fødevarer, virksomhedsledelse eller med kvalitetsstyring i fødevarebranchen.

Forløb

Varighed: 3 år på en bachelorgrad.

Praktik: Nej.

 

Vigtig viden

Adgangskrav: Gymnasial eksamen + specifikke adgangskrav.

Økonomi: SU.

Vil du vide mere?

Er du blevet nysgerrig, så læs mere om uddannelsen her.

Lad os fodre dig med nyt!

Vil du holdes opdateret om uddannelser og karriere i fødevarebranchen? Og nyt om Food Careers?

Giv os din kontaktinfo, så sørger vi for resten.

Tilmeld dig her