Klinisk ernæring

Gør en forskel for syge og svage

Med en kandidatuddannelse i klinisk ernæring er du med til at gøre en forskel for syge og svage mennesker. Din viden er vigtig og vil sikre den rigtige ernæring til de rigtige patienter.

Har du lyst til at gøre en forskel for svage og syge mennesker? Gør det ondt indeni, når du hører om dårlig kost på landets hospitaler? Og vil du gerne vide, hvordan man bedst muligt tager hånd om hospitalskosten og undgår for lange hospitalsophold? Har du lyst til at skabe positive resultater? Og kan du lide at se resultaterne af de indsatser, du igangsætter? Så er denne uddannelse måske noget for dig. Som kandidat i klinisk ernæring, kan du være med til at gøre en forskel for patienter og syge og svage mennesker. På denne uddannelse lærer du nemlig, hvordan ernæring kan bruges som led i en hurtigere og mere effektiv behandling.

Måske drømmer du netop om at arbejde med patientbehandling? Måske er du mere til rådgivning, vejledning eller ledelse? Eller måske drømmer du om at forske og undervise? Mulighederne er mange, så længe du har lyst til at blive klogere på forholdet mellem kost og sygdom.

Bliv klog på forholdet mellem kost og sygdom

Kandidaten er for dig, der ønsker viden om kost, sygdomme og behandling. Du skal ikke være bange for forelæsninger, teoretiske og praktiske øvelser eller projektopgaver. Ligesom du skal have mod på lære om sygdomme, ernæringsfysiologi, sygdomsbehandling– og forebyggelse, kvalitetsikring og kostindtag.

Efter endt uddannelse er jobmulighederne mange. Du kan arbejde med patientbehandling, rådgivning, administration, ledelse, forskning og undervisning. Og din arbejdsplads kan være alt lige fra offentlige institutioner såsom hospitaler og sundhedscentre til private virksomheder, som fremstiller ernæringsprodukter målrettet specifikke sygdomme. Bliver du særligt optaget af et emne, er der også mulighed for at forske i det. Hvis du har både lysten og evnen til det.

Forløb

Varighed: 2 år.

Praktik: Nej, men mulighed for virksomhedsprojekt.

Vigtig viden

Adgangskrav: Relevant bacheloruddannelse.

Økonomi: SU.

Vil du vide mere?

Er du blevet nysgerrig, så læs mere om uddannelsen her.

Lad os fodre dig med nyt!

Vil du holdes opdateret om uddannelser og karriere i fødevarebranchen? Og nyt om Food Careers?

Giv os din kontaktinfo, så sørger vi for resten.

 

 

Tilmeld dig her