Molecular Nutrition and Food Technology

Vær med til at reducere udviklingen af livsstilssygdomme

Med en kandidat i Molekylær ernæring og fødevareteknologi bliver du skarp på forholdet mellem mad og sundhed. Du får indblik i nye forarbejdningsmetoder og fødevarers funktion, ligesom du udvikler faglige kompetencer, der kan mindske udviklingen af livsstilssygdomme.

Overvægtige mennesker skal spise mindre og ændre deres kost! Ældre skal spise bestemt mad for at mindske sygdomme! Forkert madindtag giver diabetes! Medierne er spækket med budskaber, der beskriver sammenhængen mellem vores sundhed og den mad, vi indtager. Interesserer du dig for denne sammenhæng? Og har du lyst til at blive klog på, hvad der kræves for at udvikle ernæringsrigtige fødevarer? Vil du have viden og værktøjer til at reducere risikoen for udvikling af livsstilssygdomme som fedme, hjertesygdomme, allergi, kræft og diabetes? Så er den engelsksprogede kandidatuddannelse i Molekylær ernæring og fødevareteknologi måske noget for dig.

 

Med denne uddannelse kan du arbejde med forskning og udvikling. Du kan rådgive og administrere i fødevareindustrien såvel som i den offentlige sektor. Du kan arbejde i laboratorier, med dataarbejde, informationssøgning, tilsyn eller kunderelationer. Men denne kandidatgrad kan også være dit springbræt til en forskerkarriere, hvor du allerede i løbet af din studietid kan blive koblet til relevante forskergrupper.

Bliv skarp på forholdet mellem mad og sundhed

Kandidatuddannelsen i Molekylær ernæring og fødevareteknologi giver dig tekniske færdigheder til at forstå og forbedre forholdet mellem fødevareteknologi, sundhed og ernæring. På uddannelsen får du en bred indføring i, hvordan nye forarbejdningsmetoder påvirker forskellige fødevarers egenskaber. Som når proteiner i kartofler kan bruges til enten delvist eller helt at erstatte protein fra æg. Ved for eksempel at nørde i kartoflers proteinindhold finder man ud af, at proteinet kan bruges i alle fødevarer og tilmed er både mere miljømæssigt bæredygtigt og billigere for virksomheder såvel som for forbrugere.

På uddannelsen vil du blive undervist af diverse eksperter inden for forskellige fødevarerelaterede områder, så du på den måde opnår den bedste forståelse for fødevarers betydning for menneskers sundhed.

Forløb

Varighed: 2 år.

Praktik: Mulighed for projekt i virksomhed.

Vigtig viden

Adgangskrav: Relevant bacheloruddannelse.

Økonomi: SU.

 

Vil du vide mere?

Er du blevet nysgerrig, så læs mere om uddannelsen her.

Lad os fodre dig med nyt!

Vil du holdes opdateret om uddannelser og karriere i fødevarebranchen? Og nyt om Food Careers?

Giv os din kontaktinfo, så sørger vi for resten.

Tilmeld dig her