Automatiktekniker

Tænder du på teknik?

Får teknik, mekanik og elektronik det til at krible i fingrene på dig? Fantaserer du om en fremtid, hvor maskiner, robotter og andre systemer bliver en del af din hverdag? Så er uddannelsen til automatiktekniker måske noget for dig.

Vil du have styr på teknologien og gøre en forskel for industrien? I en fremtid, hvor teknologi spiller en stor og stødt stigende rolle i industrien, er der brug for dygtige mennesker til at holde produktionen kørende gnidningsfrit. Måske er det dig, industrien har brug for? Har du interesse for teknik og elektronik? Drømmer du om en fremtid med masser af teknologi og mange jobmuligheder?

 

Og bliver du ikke panikken, når der er koks med teknikken? Så er der brug for dig i industrien til alt fra fejlfinding over reparation til opstilling af automatiske maskiner. Og mulighederne er mange: Brænder du for eksempel for fødevarer, mad og mejeri? Elevatorer eller skibsteknologi? Som uddannet automatiktekniker kan du få arbejde på alverdens fabrikker. I fødevarevirksomheder. På hospitaler. På kraftværker. På skibe. Hvor end der er maskiner og tekniske anlæg, er der brug for dig!

Fra robotteknologi til iværksætteri

På skolen vil du lære om alt fra den nyeste robotteknologi til udvikling og iværksætteri. Du vil blive undervist i for eksempel fysik, elektronik og hydraulik og samtidig have mere klassiske fag som dansk, engelsk og matematik. Ud over undervisning på skolen byder uddannelsen på praktikforløb, hvor du i en virksomhed vil blive oplært i de arbejdsopgaver, som vil præge din fremtidige karriere.

Uddannelsen såvel som dit efterfølgende arbejdsliv kræver, at du er i stand til både at arbejde selvstændigt og sammen med andre, ligesom det er vigtigt, at du har logisk sans, fornemmelse for fejlfinding og fokus på kvalitet og detaljer. Er du ydermere serviceminded og god til at tale med kunder – så har du meget muligt fundet frem til den rette uddannelse for dig!  

Forløb

Varighed: 2 år og 6 måneder - 5 år.

Praktik: Ja.

Vigtig viden

Adgangskrav: 9./10. klasse eller tilsvarende karakteren 02 i dansk og matematik.

Økonomi: SU og elevløn.

Vil du vide mere?

Er du blevet nysgerrig, så læs mere om uddannelsen her. 

Lad os fodre dig med nyt!

Vil du holdes opdateret om uddannelser og karriere i fødevarebranchen? Og nyt om Food Careers?

Giv os din kontaktinfo, så sørger vi for resten.

Tilmeld dig her