Automationsteknolog

Industrien er klar til dig – er du?

Er du mest til hands-on arbejde? Synes du, robotter er temmelig seje? Har du lyst til at lære at programmere? Og vil du gerne være en del af fremtiden inden for industrien? Så er uddannelsen som automationsteknolog måske noget for dig.

 

Industrien er vild med automationsteknologier. Måske er du også: Er du optaget af, hvordan vi skaber sikre og innovative løsninger, der kan udvikle og optimere tekniske systemer og automatiske anlæg? Vil du gerne effektivisere virksomheder gennem nørderi i de nyeste robotteknologier og produktionsløsninger? Som automationsteknolog står du i spidsen for opbygning, integrering og optimering af styresystemer - lige fra idéoplæg til færdiggørelse og indkøring.

Drømmer du om at optimere offentlige forsyningsvirksomheder? Måske vil du være nøgleperson i den industrielle produktion? Som automationsteknolog kan du få job inden for både det offentlige og det private, du kan arbejde i både ind- og udland, og du kan arbejde i både produktions- og procesindustrien: I en fødevareindustri. Et slagteri. Et mejeri. Et medicinalfirma. På et byggeri. Kraftværk og energiforsyning. I en rådgivende virksomhed. Som salgsingeniør. Mulighederne er mange, dit fremtidige job afhænger kun af dine personlige interesser.

Uanset hvad du drømmer om, skal du have mod på at have fag som teknisk matematik og fysik, måleteknik og dataindsamling, styring- og reguleringssystemer samt strukturering og kvalitetssikring på skoleskemaet.

Fordyb dig og bliv klog på dit eget fremtidsfelt

På uddannelsen som automationsteknolog får du en indgående viden om opbygning og optimering af alverdens tekniske styresystemer og automatiske industrianlæg, men du har også mulighed for at fordybe dig og blive klogere på lige netop det, der optager dig allermest. Vil du være skarp på innovation og projektledelse, eller vil du være en ørn til programmering af automatiske maskinanlæg? Alt er muligt. Din evne til at tænke nyt og løse problemer kan føre dig lige derhen, hvor du allerhelst vil være i fremtiden. I løbet af din uddannelse vil du kunne specialisere dig inden for lige netop dit ønskede fremtidsfelt. I et 10 ugers praktikforløb får du nemlig mulighed for at afprøve din viden i praksis i lige præcis den virksomhed, der virker mest relevant for dig og dine fremtidige ønsker.

Forløb

Varighed: 2 år.

Praktik: Ja.

Vigtig viden

Adgangskrav: Gymnasial eksamen eller relevant erhvervsuddannelse + specifikke krav.

Økonomi: SU.

Vil du vide mere?

Er du blevet nysgerrig, så læs mere om uddannelsen her.

Lad os fodre dig med nyt!

Vil du holdes opdateret om uddannelser og karriere i fødevarebranchen? Og nyt om Food Careers?

Giv os din kontaktinfo, så sørger vi for resten.

Tilmeld dig her