Fødevareteknolog

Bliv fødevarebranchens kvalitetskontrollør

Kvalitet i topklasse er afgørende for store fødevarevirksomheder. Som fødevareteknolog vil du blive en vigtig spiller i arbejdet med kvalitetssikring, produktudvikling, kontrol og produktion af fødevarer i moderne fødevarevirksomheder.

Hvad forstås som kvalitet? Hvad har betydning for holdbarheden af fødevarer? Hvordan sikres hygiejne bedst muligt i produktionen af fødevarer? Er du nysgerrig på nogle af de spørgsmål? Og har du samtidig lyst til at lære mere om udvikling af fødevarer og deres fremstillingsproces? Så er uddannelsen som procesteknolog med speciale i fødevareteknologi måske noget for dig.

Drømmer du om at udvikle nye produkter, der går hånd i hånd med forbrugernes vaner og teknologiske muligheder? Om at udvikle og sikre kvalitetskontrol i fødevarevirksomheder? Om at følge og tilrettelægge produktionen fra råvare til færdigvare? Uanset hvad du drømmer om, så har du lyst til at opnå viden inden for fødevareproduktion, fødevaresikkerhed og produktudvikling inden for et område, der stiller krav til både praktisk håndelag og teoretisk indsigt.

Sikker mad til mange

Det kræver en helt særlig tilrettelæggelse at producere mad til mange. Med en uddannelse i fødevareteknologi lærer du om fødevareproduktion i stor skala – lige fra konservering til sikkerhed. Du vil opnå en bred viden om fødevareproduktion og fødevareteknologi og samtidig blive i stand til at planlægge, løse, kontrollere og udvikle opgaver relateret til fødevareproduktion. Samarbejde og kommunikation vil ligeledes blive en del af din ekspertise, ligesom en grundlæggende viden om naturvidenskab vil blive afkrydset i boksen over kommende kompetenceområder.

Frugt, grøntsager, fisk og kød, som råvarer eller færdigvarer, på køl eller på frost, varmebehandlet eller røget. Som fødevareteknolog har du styr på fødevarers kvalitet og funktionalitet, på ændringer under lagring og på alverdens konserveringsmetoder. Du bliver desuden dus med lovgivning i forhold til vare- og næringsdeklaration samt hygiejne og egenkontrol. Lyder det spændende? Så har du måske en fremtid som fødevareteknolog.

Forløb

Varighed: 2 år.

Praktik: Ja.

Vigtig viden

Økonomi: SU.

Adgangskrav: Gymnasial uddannelse, adgangseksamen til ingeniøruddannelserne eller erhvervsuddannelse.

Vil du vide mere?

Er du blevet nysgerrig, kan du læse mere om uddannelsen her. 

Lad os fodre dig med nyt!

Vil du holdes opdateret om uddannelser og karriere i fødevarebranchen? Og nyt om Food Careers?

Giv os din kontaktinfo, så sørger vi for resten.

Tilmeld dig her