Mejerist

Danske mejerister i verdensklasse

Som mejerist kan du blive efterspurgt i hele verden. Danske mejerister er nemlig eftertragtede overalt for deres kvalitetsstandard og produktudvikling i verdensklasse.

Er du vild med mælk og mejeriprodukter? Og er du nysgerrig efter at lære, hvordan man fremstiller dem? Måske har du en osteentusiast gemt i maven? Som mejerist vil du lære at forvandle råmælk til alt fra cremefraiche til camembert. Brænder dit hjerte mere for medicinalvarebranchen eller andre fødevareindustrier, så er det heldigvis ikke udelukkende på mejerier, at mejerister er eftertragtede. Måske trækker tanken om en karriere i udlandet i dig? Så er det heldigt, at danske mejerister ligger i toppen inden for deres felt på verdensplan. Der er ganske enkelt en verden af muligheder, hvis du uddanner dig som mejerist.

Uanset hvad du brænder mest for, så har du interesse for fødevarer, sans for hygiejne og mod på at arbejde med IT og avancerede maskiner. Du har lyst til at lære et traditionsrigt håndværk, og du fristes ved tanken om at arbejde kreativt i udviklingen af moderne mejeriprodukter, der udfordrer vores smagsløg og tilgodeser forbrugernes behov.

Mælk og maskiner

Uddannelsen som mejerist er for dig, der ønsker praktisk erfaring såvel som teoretisk viden. Du værdsætter et varieret studieforløb, hvor praktikperioder udbygger og supplerer den viden, du opnår i skoleundervisningen.
Som mejerist er mælken din vigtigste råvare, men i behandlingen af råmælk stilles der høje krav til alt fra renlighed og kvalitetskontrol til produktionsteknologi og maskinbrug. Er du fristet af tanken om en hverdag med både mælk og maskiner, så er uddannelsen som mejerist måske noget for dig.

Forløb

Varighed: 2 år og 3 måneder - 3 år og 8 måneder.

Praktik: Ja.

Vigtig viden

Adgangskrav: 9./10. klasse eller tilsvarende + 02 i dansk og matematik.

Økonomi: SU og elevløn.

Vil du vide mere?

Er du blevet nysgerrig, så læs mere om uddannelsen her.

Lad os fodre dig med nyt!

Vil du holdes opdateret om uddannelser og karriere i fødevarebranchen? Og nyt om Food Careers?

Giv os din kontaktinfo, så sørger vi for resten.

Tilmeld dig her