Procesoperatør

Vil du være fremtidens fejlfinder?

Som procesoperatør bliver du skarp på fysik, fejlfinding og forbedringer. Du lærer at kvalitetssikre alverdens produkter lige fra mad til medicin og byggematerialer.

Drømmer du om en uddannelse, hvor din fornemmeste opgave er at finde effektive løsninger? Er du detaljeorienteret og en skarp fejlfinder? Drømmer du om at arbejde i en virksomhed, der producerer mad? Medicin? Kemikalier? Byggematerialer? Øl? Eller muligvis noget helt sjette? Så er uddannelsen som procesoperatør måske noget for dig. Med denne uddannelse er mulighederne mange, for så længe virksomheden gør brug af maskiner, gør de også brug af procesoperatører. Måske brænder du for klima og miljø og har lyst til at finde praktiske løsninger på, hvordan der kan spares vand og energi i produktionen?

Med denne uddannelse kan du faktisk være med til at gøre en forskel, for det er netop procesoperatørens ansvar at forbedre og optimere produktionen og sikre kvaliteten af det, virksomhedens maskiner producerer. Uanset hvad du er særligt optaget af, skal du have lyst til at finde praktiske løsninger, betjene og overvåge produktionsanlæg og have mod på analyser af diverse kemiske og fysiske processer såvel som på at udføre forskellige målinger og kvalitetsopgaver.

Bliv klog med både skole og praktik

På uddannelsen til procesoperatør veksler du hele tiden mellem skole og praktik. Her lærer du at overvåge, styre og vedligeholde produktionsanlæg, der ofte er computerstyrede og højt automatiserede. Hvordan fungerer anlæggene? Hvordan kan du styre dem? Og hvordan regulerer du de processer, som foregår i anlæggene? Det er nogle af de spørgsmål, du vil blive klogere på i løbet af uddannelsen, ligesom du lærer, hvordan og hvornår du skal gribe ind, hvis produktionen ikke kører, som den skal. Udførelse af målinger og kvalitetsopgaver bliver også en stor og vigtig del af dit arbejde.

Du kan enten vælge at afslutte uddannelsen som procesarbejder, hvor du primært har til opgave at betjene, overvåge og sikre korrekt produktion. Men du kan også forsætte og specialisere dig som procesoperatør, hvor opgaverne også indebærer analyser af kemiske og fysiske processer, løsning af komplekse fejl samt reparation og optimering af diverse anlæg, oftest i samarbejde med andre faggrupper.

Forløb

Varighed: 2 år - 4 år.

Praktik: Ja.

Vigtig viden

Adgangskrav: 9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik.

Økonomi: SU og elevløn.

Vil du vide mere?

Er du blevet nysgerrig, så læs mere om uddannelsen her.

Lad os fodre dig med nyt!

Vil du holdes opdateret om uddannelser og karriere i fødevarebranchen? Og nyt om Food Careers?

Giv os din kontaktinfo, så sørger vi for resten.

Tilmeld dig her