Smed

rustfast

En ren fødevarebranche kræver dygtige smede

Fødevarebranchen stiller høje krav til hygiejnen, og derfor er der brug for dygtige smede, der kan deres kram med rustfaste materialer.

Når renligheden skal være i top, burger man rustfaste produkter. Det er her, at du som fremtidig smed kommer ind i billedet. Branchen har brug for rustfaste smede, der mestrer de bedste og nyeste teknikker, kan udføre et klassisk håndværk, og som samtidig kan tænke kreativt i udviklingen af nye produkter.

Drømmer du om at sikre god hygiejne i den danske fødevarebranchen gennem arbejde med rustfaste produkter, der er nemme at rengøre? Så er uddannelsen som smed måske noget for dig.

Mod på en hverdag med metal?

Uanset hvad du drømmer om, så har du lyst til at opnå en grundlæggende viden om forarbejdning af metal, og du brænder for at blive klog på maskinel og manuel bearbejdning samt for at mestre måleteknik og materialeforståelse. Du sætter pris på et studieforløb, der byder på både undervisning i klassen og praktisk arbejde i virkelighedens verden.

Brænder du for at bruge dine hænder? For at forstå og forme metal? For at svejse, bore, bukke og klippe rustfrie materialer? For en fremtid i for eksempel slagteribranchen? Fiskeindustrien? Fødevarebranchen generelt? Eller en helt anden branche? Smede er eftertragtede i mange forskellige industrier: Så længe der er moderne avancerede maskiner af metal, er der brug for dig. Der er gode muligheder for at finde arbejde inden for faget.

 

 

Forløb

Varighed: 2 år og 6 måneder - 5 år (alt efter speciale – rustfast smed tager 4 år og 6 måneder).

Praktik: Ja.

Vigtig viden

Adgangskrav: 9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik.

Økonomi: SU og elevløn.

Vil du vide mere?

Er du blevet nysgerrig, så læs mere om uddannelsen her.

Lad os fodre dig med nyt!

Vil du holdes opdateret om uddannelser og karriere i fødevarebranchen? Og nyt om Food Careers?

Giv os din kontaktinfo, så sørger vi for resten.

Tilmeld dig her