Tarmrenser

Bliv en del af et eftertragtet erhverv

Måske lyder titlen som tarmrenser ikke så tiltrækkende, men med denne uddannelse vil du blive eftertragtet i hele verden. Danmark er nemlig det eneste land, hvor du kan uddanne dig som tarmrenser.

“Lugter det ikke lidt af lort?” Jo. “Er det seriøst tarme, man arbejder med?” Ja. Fordommene er mange inden for dette fag, og måske klinger titlen tarmrenser heller ikke så sødt i dine ører. Men er du glad for medisterpølser, wienerpølser eller blodpølser? Og er du glad for, at der ikke er rester af afføring i de pølser, du kaster på grillen om sommeren? Det er du formentlig, og det er de også ude i verden. For vidste du, at Danmark er det eneste land, hvor man kan uddanne sig til tarmrenser? Danmark eksporterer tarme til hele verden og sikrer ikke kun en god pølseproduktion, men bidrager også til medicinalindustrien ved udvinding af enzymer fra tarmene. Så drømmer du om at rejse ud i verden og bidrage med din specialiserede viden, er uddannelsen som tarmrenser måske noget for dig.

Som tarmrenser bliver du en del af et efterspurgt erhverv, hvor selvironi og humor er kendetegnende for den kollegiale tone, og hvor god fødevarehygiejne, et godt håndelag, kvalitetsbevidsthed og detaljeorientering er i højsædet.

Fra teori til slagteri

Uddannelsen er for dig, der har svært ved at holde dig i pølseskindet, og som har lyst til at få faget mellem hænderne med det samme. På tarmrenser-uddannelsen går teori og praksis nemlig hånd i hånd, og allerede i løbet af din studietid vil du få mulighed for at arbejde på et slagteri eller en pølsefabrik, hvor du lærer at rense og sortere tarmene i praksis både manuelt og med maskiner. Er du interesseret i kødbranchens arbejdsområder, og har du lyst til at lære reglerne for kvalitetskrav, hygiejne, sikkerhed og lovgivningen om levnedsmidler, så se bort fra den mindre charmerende titel og uddan dig som tarmrenser.

Forløb

Varighed: 2 år og 3 måneder.

Praktik: Ja.

Vigtig viden

Adgangskrav: 9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik.

Økonomi: SU og elevløn.

Vil du vide mere?

Er du blevet nysgerrig, så læs mere om uddannelsen her. 

Lad os fodre dig med nyt!

Vil du holdes opdateret om uddannelser og karriere i fødevarebranchen? Og nyt om Food Careers?

Giv os din kontaktinfo, så sørger vi for resten.

Tilmeld dig her