Bager & konditor

Fra kagefabrik til egen virksomhed

Som bager eller konditor bliver du ferm i et forklæde. Du lærer kunsten ved godt bagværk, hvad enten det er velsmagende brød, lækre kager eller smukke desserter.

Elsker du at ælte, røre og rulle dej? Kribler det i fingrene på dig, når en kage skal pyntes med glasur? Eller drømmer du om at lære, hvordan man fremstiller alverdens brødtyper? Måske banker dit hjerte mere for desserter, is og marcipan – og for de utallige måder, bagværk og konditori kan dekoreres og prydes med figurer og farver på. Uanset hvad du drømmer om, har du lyst til at få en grundlæggende viden om råvarer, brødfremstilling og kageproduktion.

 

Som bager eller konditor vælger du selv din fremtidige karriere. Måske vil du arbejde om natten i et bageri, måske vil du hellere arbejde i en stor brød- og kagefabrik, eller måske drømmer du allermest om at starte din egen virksomhed. Uanset hvad fører begge uddannelser både til muligheden for håndværksproduktion og industriel produktion såvel som opstart af egen virksomhed.

Miks moderne metoder med gamle traditioner

Uddannelsen som bager eller konditor er til dig, der nyder at koble praktiske og teoretiske fag. Du ved, at hvis du skal have de bedste forudsætninger for at blive en dygtig bager eller konditor, skal du have den nødvendige viden og de rigtige teknikker, før du sætter fingrene i dejen. Derfor skal du have mod på at lære fagets ældgamle håndværkstraditioner såvel som nye og mere moderne metoder. Som bager- eller konditorelev skal du ligeledes værdsætte et studieforløb, der løbende veksler mellem skoleforløb og praktikperioder på forskellige virksomheder.

Forløb

Varighed: Fra 3 år til 4 år og 6 måneder.

Praktik: Ja.

Vigtig viden

Adgangskrav: 9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik.

Økonomi: SU og elevløn.

Vil du vide mere?

Er du blevet nysgerrig, så læs mere om uddannelsen her.

Lad os fodre dig med nyt!

Vil du holdes opdateret om uddannelser og karriere i fødevarebranchen? Og nyt om Food Careers?

Giv os din kontaktinfo, så sørger vi for resten.

Tilmeld dig her