Detailslagter

Vil du mestre stolte slagtertraditioner?

Som detailslagter får du en hverdag med masser af kød på. Du lærer om alt fra slagtning, partering og tilberedning af kød til kundeservice og god hygiejne.

Vil du have et indblik i processen fra dyr til bord? Er du madglad og trives med fysisk og praktisk arbejde? Brænder du for kvalitet og god smag? Eller drømmer du om at give dine kunder en ekstra god oplevelse ved at lade dem sætte tænderne i et stykke velsmagende, mørt kød? Som detailslagter er du en del af hele processen fra fersk kød til færdige måltider. Du kan blive ansat i fx en slagterforretning, i et supermarked eller på et mindre slagteri. Går du med en drøm om at starte din egen virksomhed, er der også rig mulighed for at blive selvstændig.

Hvad enten det er selve slagtningen, tilberedningen eller kundekontakten, der fanger dig mest, så har du lyst til at få en grundlæggende viden om opskæring og opbevaring af forskellige slagtedyr samt om kundeservice og god hygiejne. Du har lyst til at lære både de nyeste teknikker og de stolte slagtertraditioner, og du kan se dig selv i et erhverv, hvor der er rig mulighed for at kombinere godt, praktisk håndværk med udvikling af kreative måltidsløsninger og gode kundeoplevelser.

Kød i teori og praksis

Detailslagter er en uddannelse for dig, der ønsker at anvende din teoretiske viden i praksis. Du værdsætter et varieret studieforløb, der veksler mellem forløb på skolen og praktik i virksomheder, hvor du får faget i hænderne og ser resultatet af dagens arbejde i køledisken.


Som detailslagter må du mestre de nyeste teknikker, og du kan se frem til et erhverv, hvor der stilles krav til din faglige udvikling gennem hele dit arbejdsliv. Forbrugernes behov og branchens krav ændrer sig løbende, og du må følge med udviklingen for at sikre høj kvalitet på tallerkenen.

 

Forløb

Varighed: 2 år og 6 måneder.

Praktik: Ja.

Vigtig viden

Adgangskrav: 9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik.

Økonomi: SU og elevløn.

Vil du vide mere?

Er du blevet nysgerrig, så læs mere om uddannelsen her.

Lad os fodre dig med nyt!

Vil du holdes opdateret om uddannelser og karriere i fødevarebranchen? Og nyt om Food Careers?

Giv os din kontaktinfo, så sørger vi for resten.

Tilmeld dig her