Gartner

Kom tættere på naturen

Som gartner får du jord under neglene, masser af frisk luft og fysisk arbejde. Din arbejdsdag vil være varieret, men altid tæt på naturen og dens duft af spirende planter, frisk jord og frodig vækst. Og som færdiguddannet kan du arbejde med alt lige fra spiring til salg.

Forårssol, sommervarme, sensommerregn, efterårsvind, nyfalden sne og røde vinterkinder. Duften af frisk jord, spirende planter og grøntsager, buske og træer, perlesten, fliser, den sødlige og varme luft i et væksthus. Lyder dette godt i dine ører? Så er uddannelsen som gartner måske noget for dig. Er du ikke til at hive ud af skoven, køkkenhaven eller forbi villavejenes blomsterbede? Så er det måske, fordi du brænder for naturen og er særlig optaget af, hvordan vi gør den både varieret, velholdt og frodig. Gartneruddannelsen er en udendørs uddannelse, hvor du kommer helt tæt på naturen. Som gartner lærer du alt om dyrkning og pleje af planter, frugt og grøntsager, buske og træer - lige fra spiring til salg.

Måske drømmer du om at være med til at så, vedligeholde og gøre planter klar til salg? Det kan også være, du drømmer om at udnytte din detaljebevidsthed og interesse for årstiderne i et væksthus? Eller måske er det mere ledelse og butiksarbejde, der tænder dig? Udformning af tilbud på beplantning i haver? Måske drømmer du om at være med til at anlægge fliser, bede og græsplæner? Mulighederne er mange med en gartneruddannelse. Så længe du har mod på fysisk arbejde, frisk luft og masser af natur, er gartneruddannelsen måske noget for dig.

Du kommer i arbejdstøjet med det samme

Som gartner bliver du bedt om at trække i arbejdstøjet med det samme, for uddannelsen veksler hele tiden mellem skole og praktik. Praktikken kan du tage herhjemme, men du kan også rejse ud i verden, hvis du har mod på at få fremmed muld under fødderne og mellem hænderne. Arbejdstøjet skal ikke kun pakkes i kufferten eller bruges i praktikken, for allerede fra begyndelsen lærer du på skolen at passe anlæg, planteskoler og væksthuse. Du lærer at betjene småmaskiner og at lægge sten og fliser, og du lærer om sundhed, miljø og bæredygtighed. Når du kan alt dette, kan du bedre beslutte dig for, hvilke af fagets mange muligheder du vil forfølge. Gartneruddannelsen tilbyder nemlig et hav af specialer og retninger, du efterfølgende kan uddanne dig indenfor.

Forløb

Varighed: Fra 2 år og 7 måneder til 4 år og 5 måneder.

Praktik: Ja.

Vigtig viden

Adgangskrav: 9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik.

Økonomi: SU og elevløn.

Vil du vide mere?

Er du blevet nysgerrig, så læs mere om uddannelsen her.

Udfyld tekst.

Udfyld tekst.

Udfyld tekst.