Gastronom

Bliv en del af det kulinariske køkken

Vil du give folk en madoplevelse, de sent vil glemme? Som gastronom kan du specialisere dig som kok, cater eller smørrebrødsjomfru, og du vil få rig mulighed for både at videreføre stolte kulinariske traditioner og føre egne idéer ud i livet.

Bliver du høj af at hakke, og elsker du lyden af mad, der simrer på komfuret? Drømmer du om at sammensætte en menu af gode, lokale råvarer i sæson? Eller har du en stor passion for at sætte dit præg på fremtidens smørrebrød? Måske drømmer du sågar om at gå hele vejen: At blive en del af kokkelandsholdet eller at række ud efter Michelin-stjernerne? 

Er du en ildsjæl med gåpåmod, er mulighederne mange – lige fra smørrebrødsjomfru til skibskok eller drift af egen restaurant.Hvad end du drømmer om et liv som kok, cater eller smørrebrødsjomfru, så har du lyst til at lære om madlavning, sundhed og ernæring. Du har mod på at bringe ny inspiration ind i køkkenet, og tanken om kundekontakt og teamwork tiltaler dig.

To dage er aldrig ens

I gastronomiens verden møder du nye udfordringer hver dag, hvad enten du drømmer om smørrebrød eller stjernestøv. Uddannelsen som gastronom med speciale som kok, cater eller smørrebrødsjomfru er for dig, der ønsker et studieforløb, hvor to dage aldrig er ens. Du vil i din studietid veksle mellem skoleforløb og praktikperioder. På skolen undervises du eksempelvis i køkkenpraktik, salg og service og produktionshygiejne, mens du i praktiktiden vil få mulighed for at anvende denne viden i praksis, når du får forklædet på og kniven i hånden i eksempelvis en kantine eller på en restaurant.

Forløb

Varighed: Fra 2 år til 4 år og 3 måneder.

Praktik: Ja.

Vigtig viden

Adgangskrav: 9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik.

Økonomi: SU og elevløn.

Vil du vide mere?

Er du blevet nysgerrig, så læs mere om uddannelsen her.

Lad os fodre dig med nyt!

Vil du holdes opdateret om uddannelser og karriere i fødevarebranchen? Og nyt om Food Careers?

Giv os din kontaktinfo, så sørger vi for resten.

Tilmeld dig her