Industrislagter

Bliv en del af Danmarks største eksportmarked

Som industrislagter bliver du knivskarp til udskæringer, du bliver en kyndig og kvalitetsbevidst kødkontrollør, og du bliver en mester i præcision og partering.

Elsker du at sætte tænderne i en mør og saftig bøf? Drømmer du om at lære, hvordan man opskærer og opbevarer kød, så det bliver mørt og lækkert? Gør det dig stolt, at danskerne såvel som udlandet er vilde med dansk kød? Er du nysgerrig efter at vide hvorfor? Og har du lyst til at føre de store og stolte danske håndværkstraditioner videre? Så har du måske mod på at lære, hvordan man slagter forskellige dyr, og hvordan de skal køles, opskæres og opbevares korrekt. 

Måske kan du endda se dig selv som en del af en af de store slagterivirksomheder, der i disse år er i rivende udvikling. Hvis du har mod på en alsidig uddannelse med mange muligheder, så er uddannelsen som industrislagter måske noget for dig.

 

Klog på kød og kvalitet – i skole og praktik

Uddannelsen til industrislagter er for dig, der nyder et alsidigt studieforløb. Du vil ikke kun sidde på skolebænken, du vil også komme ud at slibe slagterkniven og have faget mellem hænderne. Det får du med denne uddannelse, da den hele tiden veksler mellem skole og praktik. Under uddannelsen vil du lære, hvilke former for udskæringer og forarbejdning der er efterspurgt forskellige steder i verden. Og du lærer, hvordan vi sikrer, at dansk kød både herhjemme og i udlandet er lig med god kvalitet. På skolen vil du derfor ud over slagtning, partering og udbening af kød også lære om kvalitetskontrol, sikkerhed, hygiejne og emballering. Men også fag som regning, kalkulation, dansk og samfundsfag er at finde på skoleskemaet.

Forløb

Varighed: 2 år og 9 måneder - 3 år og 9 måneder.

Praktik: Ja.

Vigtig viden

Adgangskrav: 9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik.

Økonomi: SU og elevløn.

Vil du vide mere?

Er du blevet nysgerrig, så læs mere om uddannelsen her.

Lad os fodre dig med nyt!

Vil du holdes opdateret om uddannelser og karriere i fødevarebranchen? Og nyt om Food Careers?

Giv os din kontaktinfo, så sørger vi for resten.

Tilmeld dig her