Tjener

Kan du være ansigt udadtil?

Som tjener er du frontfigur, og du skal leve af dit gode værtskab – hvad enten det er herhjemme i Danmark eller ude i verden. Formår du det gode værtskab, ligger verden nemlig åben for dig.

Drømmer du om at betjene gæster på en anerkendt Michelin-restaurant? Eller drømmer du mere om at arbejde i en selskabsrestaurant? På et krydstogtskib? Mulighederne er mange, hvis du uddanner dig til tjener. Du kan blive i branchen, du kan skabe din egen karriere, du kan blive i Danmark, eller du kan søge mod fjernere himmelstrøg – hvad enten du er på vej i praktik eller færdiguddannet og på vej i job. Det gode værtskab er efterspurgt overalt i verden.

Uanset hvad du drømmer om, så er du god til at møde mennesker, for du er smilende, udadvendt og serviceminded. Det gode værtskab og gastronomisk viden tiltaler dig, og du ved, at du formår at kombinere de to i mødet med dine gæster, for du sætter en dyd i den gode betjening og gæsternes positive restaurantoplevelse.

Fra gastronomisk viden til godt værtskab

Uddannelsen er for dig, der ønsker praktisk erfaring såvel som teoretisk viden. Du værdsætter et studieforløb, hvor du i en vekselvirkning mellem skoleforløb og praktik får mulighed for at udvikle dig fagligt og udvikler en grundlæggende viden om gastronomi og det gode værtskab.
Som tjener lærer du at rådgive gæster, modtage bestillinger, dække bord, afregne og mikse drinks, du lærer alt om servicering, ligesom du får både sprog- og turistlære. Som tjener er det afgørende, at du kan tale med gæsterne og anbefale mad og vin fra menukortet såvel som ud fra gæsternes smag og præferencer, hvorfor du altid skal holde dig opdateret på, hvad der kokkereres i køkkenets gryder.

 

Forløb

Varighed: Fra 2 år og 2 måneder til 3 år og 10 måneder.

Praktik: Ja.

Vigtig viden

Adgangskrav: 9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik.

Økonomi: SU og elevløn.

Vil du vide mere?

Er du blevet nysgerrig, så læs mere om uddannelsen her.

Lad os fodre dig med nyt!

Vil du holdes opdateret om uddannelser og karriere i fødevarebranchen? Og nyt om Food Careers?

Giv os din kontaktinfo, så sørger vi for resten.

Tilmeld dig her