Agrobiologi - jordbrug, fødevarer og miljø

Vær med til at redde verden – læs agrobiologi

Uddannelsen i agrobiologi giver dig mulighed for at arbejde med nogle af de mest aktuelle emner: Hvordan forbedrer vi vores fødevarer? Og hvordan sikrer vi, at der er fødevarer nok til alle?

Brænder du for natur og miljø? Har du lyst til at være med til at udvikle et bæredygtigt og effektivt landbrug? Drømmer du om at være med til at kvalificere fremtidens fødevarer? Har du en ide om, at jordbruget skal være fremtidens leverandør af vedvarende energi? Er du særligt optaget af, hvordan vi gør vores fødevareproduktion bæredygtig i forhold til både miljø, klima og dyrevelfærd? Så er agrobiologi-uddannelsen måske noget for dig. Måske drømmer du om at rådgive om landbrug og miljø? Måske vil du undervise eller forske? Arbejde i fødevareindustrien? Naturforvaltningen? Mulighederne er mange, så længe du har lyst til at undersøge, udvikle, innovere og optimere fremtidens fødevareproduktion.

Uanset hvad er du optaget af økologi, plantesundhed, dyrevelfærd, sundhed, ernæring, fødevarer, natur og miljø. Du er interesseret i at lære, hvordan vi sikrer en konkurrencedygtig fødevareproduktion, hvordan vi sikrer fødevarekvalitet, og hvordan vi kan effektivisere udnyttelsen af naturens ressourcer i et miljøvenligt perspektiv.

Fra beskidte gummistøvler til kemiske formler og hvide kitler

Denne uddannelse er for dig, der ikke er bange for fag som biologi, matematik og kemi, og du skal have lyst til at lære at identificere, analysere og løse komplekse problemstillinger. Du skal ikke være bange for kemiske formler, hvide kitler eller beskidte gummistøvler. For denne uddannelse strækker sig fra praktisk arbejde på marken og i stalden, på forskningscentre, i laboratorier til teoretisk undervisning på klassen og til forelæsninger. Du skal have lyst til at arbejde både praktisk og teoretisk – både her i Danmark, men også internationalt, hvis det er det, du drømmer om.

 

Forløb

Varighed: 3 år.

Praktik: Mulighed for praktik.

Vigtig viden

Adgangskrav: Gymnasial eksamen plus specifikke adgangskrav.

Økonomi: SU.

Vil du vide mere?

Er du blevet nysgerrig, så læs mere om uddannelsen her. 

Lad os fodre dig med nyt!

Vil du holdes opdateret om uddannelser og karriere i fødevarebranchen? Og nyt om Food Careers?

Giv os din kontaktinfo, så sørger vi for resten.

 

 

Tilmeld dig her