Jordbrugsteknolog

Viden om jordbrug falder i god jord

Drømmer du om at arbejde med ledelse, planlægning og formidling inden for jordbrugssektoren? Så ser din fremtid lys ud. Jordbrugsteknologer er i høj kurs inden for såvel gartnerier og skovbrug som landbrug.

Drømmer du om at blive driftsleder eller direktør inden for landbruget? I skovbruget? Eller på ulandsprojekter? Om at optimere landbrugets ressourcer med henblik på energibesparelse? Eller brænder du for kreativ udvikling af grønne områder eller haver, der kan tiltrække befolkningen? Er du interesseret i, hvilke faktorer der påvirker vores miljø og natur, og i at lære mere om jordbrugets struktur og udvikling? Så er der brug for dig til at udvikle nye metoder og teknologier, der kan styrke produktionen inden for jordbrugssektoren.

Uddannelsen klæder dig på til at arbejde med planlægning og rådgivning inden for jordbrugsområdet. Hvad end du brænder for kvæg, korn, kvalitetsstyring eller noget helt fjerde, så har du lyst til at blive klog på alt fra jordbrugets styringssystemer til ledelse og kommunikation og til at lære om planlægning og produktion.

Fra skrivebord til skovens jord

Uddannelsen er for dig, der ønsker et studie, hvor du kan specialisere dig inden for netop det, der fanger din interesse inden for jordbrug. Ud over en række fællesfag som virksomhedslære, ledelse og kommunikation skal du vælge dig ind på en studieretning, alt efter om dit hjerte banker for eksempelvis husdyrproduktion, miljø og natur eller bygninger og teknik.
Du vil opleve en varieret undervisning, der byder på dage med arbejde ved både skrivebord og i skovens jord. Du lærer at løse problemstillinger og opgaver, der knytter sig til udfordringer fra den virkelige verden i samarbejde med virksomheder, og du får faget i hænderne gennem et kortere praktikforløb i løbet af studiet. De kompetencer, du opnår, kan du bruge direkte i dit fremtidige job. Og ikke kun i Danmark - der er efterspørgsel på jordbrugsteknologer i hele verden, så der er rig mulighed for at rejse ud og få et globalt perspektiv på din uddannelse.

 

Forløb

Varighed: 2 år.

Praktik: Ja.

Vigtig viden

Adgangskrav: Gymnasial eksamen eller erhvervsuddannelse + specifikke adgangskrav.

Økonomi: SU.

Vil du vide mere?

Er du blevet nysgerrig, så læs mere om uddannelsen her. 

Lad os fodre dig med nyt!

Vil du holdes opdateret om uddannelser og karriere i fødevarebranchen? Og nyt om Food Careers?

Giv os din kontaktinfo, så sørger vi for resten.

Tilmeld dig her