Landmand

Høst karriere som landmand

Med Landbrugsuddannelsen kan du få en karriere inden for et af Danmarks største eksporterhverv. Som landmand får du både jord under neglene og maskiner på hjernen. 

Har du grønne fingre, eller er du glad for dyr? Får tanken om et bæredygtigt og økologisk landbrug dine grønne fingre til at krible? Brænder du for at højne dyrevelfærd i de danske svinestalde? Måske drømmer du om at blive herre over egen gård eller om at blive leder i et større landbrug? Eller måske er det i høj grad landbrugets avancerede maskiner, der får dit hjerte til at slå?

Landbrugslivet har mange facetter, og på Landbrugsuddannelsen kan du specialisere dig inden for både planteavl, husdyr og jordbrugsmaskiner. Så hvad enten det er korn, grise eller højteknologiske maskiner, du brænder mest for, så er der en fremtid for dig i landbruget. Uanset hvad du drømmer om, så har du lyst til at opnå viden om jorddyrkning og husdyr, og du har mod på at lære om både IT-teknologier og økonomi. For nok bliver hverdagen præget af nær kontakt med jord og dyr, men mekanik og papirarbejde vil også blive en integreret del af dit arbejdsliv.

Din vej til et liv i naturen

Landbrugsuddannelsen er for dig, der ønsker et arbejdsliv ude i naturen. På uddannelsen bliver du rustet til at klare landbrugets daglige udfordringer gennem et varieret studieforløb, der kombinerer skole og praktik. I praktikken får du læringen i hænderne og lov til at prøve kræfter med virkelighedens arbejdsopgaver i landbruget. Så drømmer du om en uddannelse, hvor du både får jord under neglene og stof til hjernen, så er Landbrugsuddannelsen måske noget for dig.

 

Forløb

Varighed: 2 år og 4 måneder - 4 år og 3 måneder.

Praktik: Ja.

Vigtig viden

Adgangskrav: 9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik.

Økonomi: SU og elevløn.

Vil du vide mere?

Er du blevet nysgerrig, så læs mere om uddannelsen her.

Lad os fodre dig med nyt!

Vil du holdes opdateret om uddannelser og karriere i fødevarebranchen? Og nyt om Food Careers?

Giv os din kontaktinfo, så sørger vi for resten.

Tilmeld dig her