Mejeriteknolog

Bliv global mælke- og mejeriekspert

Er du vild med mælk, mejeriprodukter og muligheder? Så er uddannelsen til mejeriteknolog måske noget for dig. Her får du viden om den proces og teknologi, der gør rå mælk til roquefort.

Er du vild med mælk og mejeriprodukter? Og vidste du, at disse fødevarer ikke alene er sunde, naturlige og velsmagende men også indeholder en høj ernæringsmæssig værdi? Mælk og mejeriprodukter er derfor vigtige fødevarer i en voksende global befolkning. Har du lyst til at blive klogere på disse produkter og være med til analytisk og kreativt at udvikle fremtidens mejeriprodukter? Interesserer du dig for optimering, udvikling, ledelse og planlægning? Så er denne uddannelse måske noget for dig. 

Som mejeriteknolog får du en specialiseret viden, der er efterspurgt i den globale verden, hvor du vil have mulighed for at indtage centrale positioner, hvad enten det er inden for produktion, innovation eller ledelse. Som mejeriteknolog er mulighederne mange: Du kan forske, rådgive, arbejde med kvalitetsstyring og kvalitetskontrol, undervise og meget meget mere.

Fra rå mælk til roquefort

Har du lyst til at lære, hvordan rå mælk kan forvandles til rygeost, roquefort og andre råvarer? Som mejeriteknolog skal du kende til de procesteknologier, der gør, at mælk og mejeriprodukter kan omdannes til et hav af produkter. Det første halve år af din uddannelse læser du derfor til procesteknolog. Herefter kan du for alvor begynde at specialisere dig i de processer i mejeriet, der påvirker både produkt og kvalitet.

Forløb

Varighed: 2 år.

Praktik: Ja.

Vigtig viden

Adgangskrav: Gymnasial eksamen, adgangseksamen til ingeniøruddannelserne eller erhvervsuddannelse.

Økonomi: SU.

Vil du vide mere?

Er du blevet nysgerrig, så læs mere om uddannelsen her.

Lad os fodre dig med nyt!

Vil du holdes opdateret om uddannelser og karriere i fødevarebranchen? Og nyt om Food Careers?

Giv os din kontaktinfo, så sørger vi for resten.

Tilmeld dig her