Naturressourcer

Der er brug for eksperter i naturens ressourcer

Vil du lære om naturen og dens samspil med mennesker? Med en bachelor i naturressourcer får du en naturvidenskabelig uddannelse med et samfundsperspektiv.

Naturen og de globale ressourcer er under pres. Der kommer flere og flere mennesker på jorden, og samtidigt får flere råd til et øget forbrug. Vi bygger byer, dyrker jorden og vil samtidigt gerne have rum til parker og naturoplevelser. Spørgsmålet er, hvordan vi får den store efterspørgsel på naturens ressourcer dækket uden at opbruge dem. Det er en af de problemstillinger, du som studerende på naturressourcer arbejder med.

Naturressourcer er en 3-årig bacheloruddannelse, som giver dig mulighed for at fordybe dig i, hvordan vi bedst arbejder i og med naturen. Naturens ressourcer er udfordrede, og der er brug for kloge hoveder, som kan løse forsynings- og miljøproblemer i Danmark og udlandet. Vil du finde ud af, hvordan planter kan levere både fødevarer, foder og biobrændsel? Eller undersøge hvordan klimaforandringer påvirker fødevareproduktionen? Så er en bachelor i naturressourcer noget for dig. Uddannelsen består af undervisning i naturvidenskabelige fag, som bliver kombineret med samfundsvidenskabelige elementer. Til sammen ruster det dig til at løse konkrete, tværfaglige problemstillinger.

Specialiser dig og form din egen uddannelse

På første studieår får du en bred naturvidenskabelig viden og bliver samtidigt klog på blandt andet miljøforvaltning og miljøøkologi. Herefter har du mulighed for at skræddersy din egen uddannelse og vælge mellem fire forskellige specialiseringer. Hvad end du vælger plantevidenskab, miljøvidenskab, naturforvaltning eller miljøøkonomi som specialisering, får du en løsningsorienteret uddannelse i bæredygtighed, som giver dig viden om de biologiske, økologiske og kemiske processer, som er udgangspunkt for fødevareproduktion, miljø og biodiversitet i et krydsfelt med menneskeskabte processer.

Forløb

Varighed: 3 år

Praktik: Nej

Vigtig viden

Adgangskrav: Gymnasial eksamen + specifikke adgangskrav

Økonomi: SU

 

Vil du vide mere?

Er du blevet nysgerrig, så læs mere om uddannelsen her. 

Lad os fodre dig med nyt!

Vil du holdes opdateret om uddannelser og karriere i fødevarebranchen? Og nyt om Food Careers?

Giv os din kontaktinfo, så sørger vi for resten.

Tilmeld dig her