Procesteknolog

Bliv skarp på fremtidens fødevareprocesser

Som procesteknolog bliver du en kyndig kvalitetskontrollør, en prisværdig produktudvikler og et uundværligt bindeled mellem forskellige faggrupper. For med denne uddannelse lærer du at skabe sammenhæng mellem teori og praksis.

Brænder du for sundhed, fødevaresikkerhed, produktudvikling og kemi? Har du lyst til at få et praktisk håndelag og en god teoretisk indsigt? Er du optaget af, hvordan man måler, styrer og regulerer forskellige processer inden for verdens førende fødevareproduktioner? Har du lyst til at arbejde med kemiske og bioteknologiske produktionsprocesser? Vil du kvalitetssikre fødevareproduktionens mange processer?

Måske drømmer du om at få arbejde i den offentlige sektor eller måske i en privat virksomhed, hvor du har ansvar for produktion og kontrol, og hvor du deltager i alt fra produktudvikling til procesoptimering? Det kan også være, du mere drømmer om at samarbejde med ingeniører og sammen opbygge og tilpasse ændringer eller forbedringer i forskellige produktionsanlæg? Mulighederne er mange som procesteknolog.

Uanset hvad du drømmer om, skal du have lyst til at blive klogere på naturvidenskaben og dykke ned i måleteknikker, biokemi og mikroorganismer, men du skal også have lyst til at lære om samarbejde og kommunikation samt om principperne for dokumentation, kvalitetskontrol og miljøstyring. Og så skal du have lyst til at lære, hvordan man udvikler produkter og nye fremstillingsprocesser.

Et studie forankret i virkeligheden

Under din uddannelse som procesteknolog vil du arbejde med problemstillinger og opgaver, der afspejler virkeligheden i en moderne virksomhed. Som færdiguddannet vil du derfor med erfaring fra studiets realistiske opgaver være rustet til at møde arbejdsmarkedets udfordringer og komme med kvalificerede og velfunderede bud på, hvordan et givent problem kan løses, en proces kan optimeres eller et produkt kvalitetssikres. Med denne uddannelse vil du let kunne overføre din viden og erfaring fra studiet direkte til dit fremtidige job. Uddannelsens praksisnære fokus indebærer også en 10 ugers praktik i en virksomhed, hvor du får mulighed for at fordybe og specialisere dig inden for lige netop det område, du er allermest optaget af.

Forløb

Varighed: 2 år.

Praktik: Ja.

Vigtig viden

Adgangskrav: Gymnasial eksamen, adgangseksamen til ingeniøruddannelserne eller erhvervsuddannelse.

Økonomi: SU.

Vil du vide mere?

Er du blevet nysgerrig, så læs mere om uddannelsen her. 

Lad os fodre dig med nyt!

Vil du holdes opdateret om uddannelser og karriere i fødevarebranchen? Og nyt om Food Careers?

Giv os din kontaktinfo, så sørger vi for resten.

Tilmeld dig her